Bitcoin-pris konsolideras med support på 10 000 dollar

Bitcoin-priset handlas för närvarande till 10 187 dollar i skrivande stund. Efter stark korrigering efter förra veckans bild är björnar fortfarande ansvariga. Utifrån det dagliga diagrammet konsolideras priserna i mindre tidsramar. Som synligt finns det mindre stöd- och motståndsnivåer på cirka 10 300 dollar och 10 200 dollar.

Trots motstridiga samtal från analytiker är Bitcoin Evolution priset stabilt den senaste timmen men efter USD. Från och med nu är BTC-priset nere med 13 procent.

Tvärtom är det upp mot ETH – med sju procent, med ljusstakearrangemang som antyder en möjlighet att snäppa tillbaka

Fanning dessa är grundläggande utveckling. När centralbanker antar en lös penningpolitik och devalverar fiat kommer BTC – beskrivet som en värdeförråd – troligen att vinna. Nyligen upprepade Federal Reserve sin inställning till att stödja ekonomin med planer på att låta inflationen sväva över tvåprocentmarkeringen.

Investerare som var rasande när SushiSwap-skaparen plötsligt tjänade in 13 miljoner dollar av sina Sushi LP-tokens

Efter detta tillkännagivande skrev Winklevoss Twins en artikel som hävdade att BTC har en chans att ryta till $ 500.000.

Pierre Rochard säger vidare att Bitcoin är nästa reservvaluta medan Cameron Winklevoss anser att Bitcoin är „OG DeFi-projektet.“

Även om supportrarna är övertygade om Bitcoins utsikter föreslår ljusstakearrangemang något annat. Förra veckans dopp var snabbt och kunde potentiellt markera en topp efter veckor med stadigt högre toppar.

Som nämnts är omedelbart motstånd $ 10 300. Från det dagliga diagrammet finns det lite övervärdering som ljusstagerna 4 och 6 september avslöjar. Denna övervärdering kan förklara försök i lägre ramar för att avvisa lägre priser, vilket avskräcker Bitcoin-tjurarna mot bestämda säljare.

Reflekterande över deras styrka är den starka björnmomentet och björnljusstakarna som binder längs den nedre BB. Ofta, så länge som staplarna ligger i linje med den nedre BB med ökande volymer, är oddsen för ytterligare korrigering troliga. För fortsättning av björntrenden måste det dock finnas ett starkt slut under 10 000 dollar.

Regionen mellan $ 9 700 och $ 10 000 är ett psykologiskt rundnummer och en stark köpvägg att döma av beställningsbuntar med begränsade köporder. Ett framgångsrikt avbrott under denna baslinje kan vara drivkraften som behövs för att skjuta Bitcoin-priset tillbaka till 9 500 $ eller till och med 8 500 $ på medellång sikt.

På baksidan finns försäljningsutlösare till cirka 10 300 dollar från Binances orderbokanalys. Om tjurar övervinner detta tak är det troligt att en studs tillbaka till $ 12.000 på korten.