Bitcoin-prisförutsägelse: BTC / USD riktar nästa motstånd till $ 10 500, börjar en potentiell lättnadssamling

Idag når BTC / USD en topp på 10 450 $ men avvisas nästan samtidigt. Den senaste veckan har detta varit marknadsscenariot. Köpare och säljare har pratat mellan 10 000 och 10 500 dollar. Marknadens nyckelnivåer måste fortfarande överträffas på ett övertygande sätt när priskonsolideringen fortsätter. Kungsmyntet handlas till $ 10,310 i skrivande stund.

Bitcoin (BTC) har fluktuerat mellan 10 000 och 10 500 dollar

Men när BTC-priset bryter över $ 10 500 eller under $ 10 000, står det inför avslag i båda ändar. Detta innebär helt enkelt att BTC saknar köpare på den övre prisnivån. När BTC går sönder försöker säljare driva marknaden till den lägre regionen. Köpare är mer kraftfulla när de köper dopparna för att skjuta myntet uppåt. Under den senaste veckan har säljare kunnat pressa myntet till 9 800 dollar.

På nackdelen, om björnarna lyckas bryta under stödet på 9 800 dollar, kommer BTC att falla till 9 300 dollar. Uppåtgående momentum kommer att återupptas om priset bryter över $ 10 600 $. Ändå kommer upptrenden att återupptas om tjurarna kan pressa BTC över $ 11 000. Under tiden ligger kungsmyntet under 20% -området för det dagliga stokastiska. De stokastiska banden är horisontellt plana vilket indikerar att de rör sig i sidled. Det indikerar också att kungsmyntet är i det översålda området eftersom köpare troligen kommer fram.

Korrelationen mellan Bitcoin och guld når den högsta nivån sedan 2010

Enligt Bloomberg når korrelationen mellan Bitcoin och guld sin högsta nivå på tio år. Analytiker tror att det finns en motsägelse i Bloombergs påstående jämfört med andra dataleverantörer. Det upptäcktes att Bloomberg beräknar måttet annorlunda än många andra dataleverantörer. Det anges att korrelationen ligger på 0,8, den högsta sedan 2010.

Bloomberg-analytiker och författaren till nyhetsbrevet Mike McGlone förklarar vidare företagets Calculus: ”Bloombergs standard och enkla% -förändringsfunktion. De% månatliga förändringarna på rullande 12-månadersbasis, de senaste 12 månaderna, är de högsta i vår databas. “ Analytiker indikerade att den främsta orsaken till skillnaden är att Bloomberg bestämmer korrelationen på månadsbaser medan de borde ha gjort det dagligen. McGlone påpekade också att den senaste tidens fall av BTC-pris orsakades av Nasdaqs dopp. Argumentet är att om guld upprätthåller prisnivån över 1 900 dollar, bör Bitcoin också ligga över 10 000 dollar.

Idag gör Bitcoin ett imponerande drag uppåt. Slutsatsen är att om priset bryter över $ 10 600 och momentum upprätthålls, antas det att nedåtgående trend är över. Å andra sidan kommer nedåtgående trend att fortsätta om supportnivån är övertygande. En nedgång till 9 300 dollar förväntas.