Bridgewaterin Ray Dalio varoittaa hallitus voi rajoittaa Bitcoin Investoinnit, Asettaa „Shocking“ Verot

Maailman suurimman hedge-rahastoyhtiön Bridgewater Associatesin perustaja ja sijoitusjohtaja on varoittanut, että hallitus voisi „kieltää pääomanliikkeet“ bitcoinin kaltaisiin varoihin. Hän lisäsi, että sääntelyviranomaiset voivat myös määrätä veromuutoksia, jotka „voivat olla odotettua järkyttävämpiä“.

Ray Dalio varoittaa hallituksen kielloista ja veroista

Ray Dalio, Bridgewater Associatesin perustaja ja sijoitusjohtaja, kirjoitti viime viikolla Linkediniin viestin otsikolla: „Miksi ihmeessä omistaisit joukkovelkakirjoja, kun…“.

Hän huomautti, että joukkovelkakirjamarkkinat tarjoavat tällä hetkellä „naurettavan alhaisia tuottoja“, jotka „eivät täytä näiden varojen haltijoiden rahoitustarpeita“. Johtaja kirjoitti: „USA:n velkasitoumuksia on nyt yli 75 biljoonaa dollaria eri maturiteetteja“, ja lisäsi, että niiden haltijat haluavat jossain vaiheessa myydä ne saadakseen käteistä, jolla voi ostaa tavaroita ja palveluita.

Bridgewaterin sijoitusjohtaja kuitenkin arvioi, että „nykyisillä arvostuksilla näissä rahoitusvaroissa on aivan liian paljon rahaa, jotta olisi realistista odottaa, että merkittävä osa velkakirjarahoista voitaisiin muuttaa käteiseksi ja vaihtaa tavaroihin ja palveluihin.“ Hän tarkensi:

„Se on hoidettava … painamalla paljon rahaa ja devalvoimalla sitä sekä järjestelemällä uudelleen paljon velkaa ja valtiontaloutta, mihin yleensä sisältyy suuria veronkorotuksia.“

Dalio selitti: „Sekä sen perusteella, miten asiat ovat toimineet historiallisesti että sen perusteella, mitä nyt tapahtuu, olen varma, että veromuutoksilla on myös tärkeä rooli pääomavirtojen ohjaamisessa eri sijoitusomaisuuksiin ja eri paikkoihin, ja nämä liikkeet vaikuttavat markkinoiden liikkeisiin.“

Dalio on tutkinut bitcoinia viime kuukausien aikana

Miljardöörin rahastonhoitaja korosti, että „jos historia ja logiikka ovat ohjenuorana, poliittiset päättäjät, joilla on pulaa rahasta, nostavat veroja eivätkä pidä näistä pääomaliikkeistä pois velkavaroista ja muihin varallisuuden varastoiviin varoihin ja muihin veroalueisiin“, hän varoitti:

He voivat hyvinkin asettaa kieltoja pääomanliikkeille muihin varoihin (esim. kultaan, bitcoiniin jne.) ja muihin paikkoihin. Nämä veromuutokset voivat olla odotettua järkyttävämpiä.

Bridgewater Associatesin perustaja käytti esimerkkinä Elizabeth Warrenin ehdottamaa varallisuusveroa todeten, että se „on ennennäkemättömän suuri“. Viitaten tutkimukseensa „varallisuusveroista muissa maissa muina aikoina“ hän odottaa, että tämä ehdotus „todennäköisesti johtaa suurempiin pääomavirtoihin ja muihin toimiin näiden verojen kiertämiseksi“.

Näin ollen „Yhdysvallat saattaisi tulla koetuksi paikkana, joka ei ole otollinen kapitalismille ja kapitalisteille“, Dalio arvioi ja korosti, että „mahdollisuudet siihen, että huomattava varallisuusverolaki hyväksytään lähivuosina, ovat merkittävät“. Lopuksi Bridgewaterin johtaja varoitti:

Veromuutokset ja pääomavalvonnan mahdollisuus on syytä ottaa huomioon.

Viime vuoden marraskuussa hän myönsi, että saattaa olla väärässä bitcoinin suhteen, mutta oli kuitenkin huolissaan siitä, että hallitukset kieltävät kryptovaluutan. Joulukuussa hän sanoi, että bitcoin voisi „toimia monipuolistajana kullan ja muiden vastaavien varallisuuden säilytysvarojen rinnalla“. Sitten tämän vuoden tammikuussa hän sanoi, että „bitcoin on helvetinmoinen keksintö“, ja paljasti, että hänen yrityksensä tutkii kryptovaluuttaa tarkasti.