Target2 opplever total systemfeil, Sepa-betalinger er forsinket

En fullstendig feil på alle betalingstransaksjoner innen Target2-systemet ble opplevd i flere timer på fredag, med backup-systemer og beredskapsmoduler som i utgangspunktet heller ikke kunne fungere.

I en statusoppdatering lagt ut søndag uttaler ECB at „på grunn av en intern problemstilling som påvirker Target2-infrastrukturen, ble alle avregningstjenester utilgjengelige fra omtrent 14:40 CET.“

“Som en konsekvens kan ingen betaling, tilleggssysteminstruksjoner eller likviditetsoverføringer fra / til TIPS og T2S behandles i flere timer. ICM var også utilgjengelig. ”

Da backupsystemet ikke startet opp, var det nødvendig å flytte produksjonsstedet fra en region til den andre for å gjenopprette normal drift.

Failover ble fullført rundt kl. 22.30 CET, hvoretter ICM ble tilgjengelig og oppgjørstjenester ble startet på nytt. Fredagens behandlingsvindu ble ikke stengt før etter 3:00 lørdag morgen når de ventende transaksjonene var behandlet.

En artikkel av finanzSzene.de rapporterer at det fortsatt var forsinkelser i Sepa-øyeblikkelige betalinger som ble opplevd mandag morgen.

ECB-oppdateringen fra søndag sier at en grundig analyse av årsaken til hendelsen er lansert, og ECB har allerede ekskludert en “cyberrelatert hendelse.”

ECB og Bundesbank har nektet å kommentere årsaken til strømbruddet når Sepa-betalinger vil bli normale eller hvorfor failover- eller beredskapsmodulene ikke fungerte.

OPPDATERING: ECB la ut en oppdatering klokka 7.00 CET tirsdag om at TARGET2-systemet nå fungerer normalt. Ingen ytterligere oppdateringer om årsaken til forstyrrelsen er gitt.