Twitters Jack Dorsey uppmanar Bitcoin-donationer för att bekämpa polisbrutalitet i Nigeria

VD för Twitter och Square har uppmanat Bitcoiners att delta i kampen för att avsluta Special Anti-Robbery Squad (SARS) i Nigeria

VD för Twitter och Square, Jack Dorsey, har uppmanat sina anhängare att donera Bitcoin till #endSARS-saken, som syftar till att stoppa polisbrutaliteten i Nigeria.

Webbplatsen för kryptodonation som han länkar till drivs av en grupp nigerianska feminister som kämpar mot polisens speciella anti-råntrupp (SARS) genom protester, insamlingar och sociala medier.

En serie demonstrationer började i Nigeria den 4 oktober med tusentals som gick ut på gatorna för att protestera mot polisbrutalitet i Nigeria och krävde upplösning av SARS, med #endSARS hashtag trender.

Olika krypto-startups som BuyCoins och Busha har också donerat till saken.

Ray Youssef, VD för Peer-to-peer-Bitcoin-marknadsplatsen Paxful, som är populär över hela Afrika, omfamnade också hashtaggen #endSARS och anklagade polisen för att orättvist rikta in sig på ungdomar för att använda kryptovaluta. Han sa att situationen var en „verklig kris för mänskliga rättigheter som händer nu!“

Jack Dorsey har varit en långvarig Bitcoin-supporter. Tidigare har han sagt att Bitcoin är „förmodligen den bästa“ ursprungliga valutan på internet på grund av att den är „konsensusstyrd“ och „byggd av alla.“

Dorseys betalningsföretag Square Inc har inrättat en ny ideell organisation med öppen källkod för att inneha kryptopatent. Under den senaste veckan gick Square med i MicroStrategy som ett stort börsnoterat företag med Bitcoin på sina böcker efter att ha köpt 50 miljoner dollar i BTC. Nyheterna kom till rubriker, inklusive i vanliga tidningar runt om i världen som The Scotsman, som sa att flytten hade „orsakat krusningar i hela företagsamerika.“
„Jag skulle inte korta“ – Bitcoin köpte dipzonen nu $ 11K, säger Tone Vays

Veteranhandlaren säger att hausseartade trender gör kortslutning av den aktuella korrigeringen till ett farligt drag, och doppet „kan redan vara över.“

Bitcoin (BTC) är hausse inom tre nyckelområden och ett „perfekt“ inköp är nu inte lägre än 11 ​​000 dollar, säger den populära handlaren Tone Vays.

I den senaste upplagan av sin Trading Bitcoin YouTube-serie den 14 oktober presenterade Vays en optimistisk syn på Bitcoin-priset, vilket han hävdar har knappt några baisseartade egenskaper.
Vays: $ 11 000 zonen är „perfekt“ dopp

När Vays undersökte vecko- och dagstabellen, noterade Vays att det fanns liten anledning att förvänta sig en betydande tillbakadragande bortom en „en till fyra-ljus korrigering.“

Detta pågår med BTC / USD som konsoliderar sina vinster från tidigare i veckan. Skulle denna period inte vara längre än fyra dagar som Vays förutspår, sa han att han skulle se „köpa doppet“ till 11 000 dollar.

„Jag skulle vilja köpa doppet eller köpa breakout, men jag vet inte vilken det kommer att bli“, sammanfattade han.

”Så om jag ska köpa doppet, var skulle det perfekta doppet vara? Tja, det perfekta doppet skulle vara … cirka 11 000 dollar. „

Rådet kom omedelbart efter en varning om att inte korta den aktuella korrigeringen – ytterligare en indikation på att förväntningarna förblir sneda uppåt.

Trenden mot 11 000 dollar kan också brytas ned tidigt, i vilket fall ett köpområde mellan 11 537 och 11 570 dollar skulle vara lämpligt, säger Vays och pekar på två tekniska toppar från tidigare dagliga ljus.

Tillsammans med Bitcoins veckodagliga och dagliga diagram, väcker nya företagsuppköp Vays hausse, men han är inte ensam.

Som Cointelegraph rapporterade blir ett antal analytiker och handlare, tillsammans med befintliga Bitcoin-företagsledare, alltmer övertygade om att ett vattendrag prismoment är på väg.

I synnerhet företagsintresset lyfts fram av Grayscale VD Barry Silbert denna vecka, följt av fondförvaltaren Dan Tapeiro.

En ökning av Bitcoin-terminsintressen cementerar ytterligare en avkastning av institutionellt intresse.

Långsiktiga indikatorer kompletterar bilden, med lager-till-flöde-prestanda enligt schema och grundläggande faktorer som hashfrekvensen kvarstår vid alla tiders toppar. Enligt nuvarande uppskattningar kommer nätverksproblem att slå ett nytt rekord vid nästa justering om två dagar.